Underbara häst...

På väg tillbaka med Rippert nu efter en fantastisk ritt! Började inte så bra, över pigg häst.. Men det rättade till sig och han gick som en klocka! Riktigt avspänd, lyssnade super och vilade verkligen på steget! Ett av våra bästa pass. Verkligen. Jag älskar min finaste häst så sjukt mycket. Finns inga ord. Han är bara bäst <3


Älskade vän

Mitt hjärta <3


Långhelg!

Äntligen fredag! Hade prov i skolan som gick skit.. Men jaja, nu är man i alla fall ledig i 4 dagar! Riktigt skönt :D
På måndag ska jag skriva in mig på bilskola, spännande!
I eftermiddag ska jag ut och rida min fina häst. Det är verkligen det bästa som finns. Älskar honom så sjukt mycket. Världens bästa <3

Sen till jobbet och lämna ridkläder och duscha för att åka direkt till Andy och sova där. Härlig fredag :)


Ir-behandling

Idag skulle Rippert få ir-behandling för att ta bort alla eventuella spänningar men han behövde ingen! Han var helt frisk och fin i kroppen! Så det är bara att rida på och träna :):):)


Kvällstur

Igår red jag Rippert i solnedgångens mörker, haha! Nej, men jag fick tyvärr rida när det började bli mörkt för vi var och hälsade på farmor på sjukhuset först. Så det fick bli en sen tur. Men han va super duktig! Han fick galoppera lite kravlöst och bara rulla på i friskt tempo och använda sin kropp lite. Härlig känsla när man känner att hästen verkligen tar i med alla muskel. Underbara häst!

Idag ska Rippert få ir-behandling och få bort alla eventuella spänningar eller annat i kroppen. Så han kommer bli som en ny häst :)

Nu sitter jag och väntar på bussen i kylan.. Så kallt och ruggigt väder. Men ändå mysigt! Igår kväll var min kompis hos mig och då kollade vi på skidresor över nyår. Har hittat en intressant och det lutar åt att vi åker en vecka till Frankrike över nyår. Härligt!

/ mathilda


Onsdag

Onsdagmorgon.. Lång dag i skolan idag. Men studiebesök i eftermiddag :) sen direkt till Lund sjukhus och hälsa på farmor. Sen äntligen blir det stallet och rida min fina häst! Idag ska han få gå ett hårt pass för imorgon ska han få ir-behandling och då ska han bara slappa i två till tre dagar. :)


Hoppträning

Hopptränade min fina lilla häst idag. Han skötte sig jätte bra. Lite jobbigt att gör volt efter hinderna, man kan ju lika bra springa framåt och hoppa alla hinder! Men han hoppade super fint idag och gjorde som jag sa :)


Bilder från Allsvenskan

Hej! hann aldrig lägga upp bilderna igår så här kommer dom! Kommer fler i helgen, har inte fått alla :)












Allsvenskan

Hoppade Allsvenskan idag! Lag-klassen och vi blev tvåa! Lödderidklubb blev tvåa! Helt otroligt!
Duktiga pollar vi har :)

Rippert skötte sig jätte bra. Han var riktigt pigg och alert och lite små busig! Hoppade super fint och högt över hinderna. Tyvärr fick vi ett stopp pga jag inte fick tillbaka honom efter kombinationen och red på honom förmycket till en oxer. Så han kunde omöjligt hoppa. Ett stort ryttar fel.. Men fantasktisk häst!
Vi fick två nollor och en fyra fel och det ledde till en andra plats! Så otroligt kul :D

Min första lag tävling, min första prisutdelning, mitt första ärevarv! Super bra dag med massa fint folk och fina hästar. Tack för idag tejer! :)

Älskar min fina och underbara häst!




/ Mathilda


Önskeinlägg

Jag e ju ganska ny här, så tänkte höra med er om det är något speciellt ni vill läsa? Kom med massa förslag! Kan vara vad som helst :)


/ Mathilda

Skrittur

Idag har jag jobbat från 9-15 i Löddestallet. Har mockat, fixat hö, lunch, vatten och allt annat i stallet till alla ridskolehästar. Jobbigt men kul! Sen körde jag direkt till Rippert och mockade till honom och gjorde fint hos honom :)

Sen tog jag in honom och borstade på honom och gav han massa kärlek. Peppade honom inför imorgon så han hoppar fiiint, haha! Idag blev det bara en mysig skrittur för att ladda batterierna inför imorgon. Finns inget bättre än en skrittur ute i naturen med en underbar häst och bara tänka. Tänka på allt mellan himel och jord. Älskar det! Det gör Rippert också, han blir alltid så lycklig när man bara slänger på tränset och skrittar en tur där han får bestämma vart man ska gå och han betämmer takten. Härligt men lite frihet :)

Imorgon kör vi ganska tidigt på morgonen så uppdateringen kommer på eftermiddan. Bilder från både fredags och på söndag kommer även imorgon! Så håll utkik :)

Ha en bra lördagskväll och sov gott :)



/ Mathilda

Pontusträning

Igår tränade jag markarbete för Ponuts och det gick faktiskt ganska bra! Rippert skötte sig och jag fick massa beröm, super kul när andra också ser att det går framåt för en :)

Vi började med att trava över två bommar som låg på medellinjen och där skulle vi få att hästarna sträckte ut över bommen så dom inte tig det där sista lilla steget. Först gick det sådär men i slutet gick det super! Sen skulle vi göra samma sak i galopp och det gick inte riktigt lika bra, men vi kämpade på. Rippert har svårt för att verkligen galoppera utan att bli springig. Så det fick han jobba mycket på igår.

Sen gick vi ut på spåret och gjorde öppna i trav och galopp. I trav gick et helt okej men i galoppen gick det inte vidare bra. Rippert ville inte alls sammarbeta och brydde sig inte om att jag sa åt honom att göra det. Så det blir träning på det!

När uppvärmningen var klar började vi hoppa en liten bana. Vi hade ett hinder med travbom framför på ena långsidan sen en oxer med travbom framför och bom efter snett igenom och sedan ett räcke längs andra långsidan. Först så hoppade vi lågt för att känna på hinderna och vägarna. Rippert skötte sig helt okej, blev lite småstark efter hinderna men jag hade ändå kontroll.
I slutet hoppade vi första hindert på 115, oxern på 110 och sista räcket på 110 och det gick riktigt bra! Super duktig var han :):)

Är nöjd med träningen och det var Pontus också!
Fick massa beröm från Håkan i stallet att jag och Rippert såg mycket mer samspelta ut nu och att han tyckte vi hade utvecklats massor på bara 1 vecka, super kul att höra! :)



/ Mathilda

Träningschema

Måndag: Jobb på hack. Skänkelvikningar i trav och galopp
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: 2 varv trav runt sjön + galoppjobb
Torsdag: Jobb på hack
Fredag: Träning för Pontus
Lördag: Skrittur
Söndag: Tävling, 1 meter



/ Mathilda


Rippert

Tänkte berätta lite om min stjärna.

Rippert är en 13 årig valack, ca 165 hög och lite av den grövre modellen.
Han är storgalopperad och kan bli lite stark när man hoppar, men om man har ett lite starkare bett så hoppar han super. Han är tävlad upp till 130 med förra ägaren och det är mitt mål med honom. Just nu hoppar vi 1 meter och hoppat en 105. På söndag ska vi tävla allsvenskan.

När vi köpte Rippert så försökte han sticka med mig så fort vi skulle galoppera och jag red honom på jaktkandar. Men nu har jag haft honom i ett halvår och kan rida honom på vanligt bett alltid, förutom hoppningen. Jag har även ridit honom på hackamore och det gick super. Rippert är ganska svårriden och kräver mycket av ryttaren. Han gör ingenting gratis.

Hur kom det sig att vi köpte just Rippert?
Vi hade en häst, Sweet Fury, men han hade en gammal skada när vi köpte honom som man inte kunde så då. Men när vi började hoppa lite mer och lite hårdare träning så kom skadan fram... Han blev helt återstäld förutom att han inte fick hoppa mer. Så då sålde vi honom till en tjej i Ängelholm där han går som sällskap och ledar häst till hennes unghäst och har det jätte bra. Det var under Sweet Furys läkningsprocess som Rippert dök upp. Vi hade inga planer på att köpa en annan häst men en dag pratade jag med Catarina, hon vi har Rippert hos nu. Hon berättade att dom hade några kompisar som funderade på att sälja deras häst. Dom hade velat fram och tillbaka i mer än ett år och ville inte sälja honom till vem som helst eftersom dom hade haft honom i 7 år. Vi bestämde oss för att provrida honom och efter första travsteget var jag såld! Jag visste att det var han jag ville ha. Han var helt underbar och jag var helt förälskad.
När jag sedan skulle galoppera stack han med mig två varv men sen fick jag kontoll och allt gick super. Hoppade 125! Jag var fast besluten att det var denna häst jag ville ha och ägarna sa att om dom skulle sälja honom så var det till mig. Vi provred en gång till veckan efter och sen hopptränade jag en gång. Kan ju säga att det gick inte så värst bra.. Men vi hoppade 130 och jag var helt överlycklig. Jag hade hittat min häst!
Vi träffade ägarna helgen efter och diskuterade pris och allt annat runt om kring. Sedan beställde vi veterinärbesiktnings tid och han gick igenom utan anmärkning.
Jag var lyckligast på jorden! Rippert var min, bara min!

I 2 månader hade vi då två hästar på två olika ställen. Rippert stod kvar hos förra ägaren men jag red honom varje dag. Sedan skulle vi då flytta honom till Catarina och det var nog bland det värsta jag varit med om. Gisela, hans förra ägaren, grät och var jätte ledsen och jag kände mig hemsk som tog honom ifrån dom. Men allt blev bra till slut.




/ Mathilda


Välkommna hit!

Hej allihopa! Välkommna till min blogg!
Jag heter Mathilda Planensten och har ridit sen jag var 5 år. Här kommer jag skriva om min häst Rippert. Om våra framgångar och motgångar, varför vi köpte just honom och våra mål.

Kommer lägga upp olika träningar jag har för att hålla honom i trimm och hur jag rider honom.

Ja, här kommer jag helt enkelt skirva om min och Ripperts resa!

Hoppas ni kommer tycka om min blogg och att ni vill följa våran resa :)




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0