Störnings moment...

Stör mig på människor som dömer utan fakta. När folk tillexempel dömmer en och ska rätta en på grund av vilket bett man har. När folk inte vet bakgrunden bakom bettet ska man inte yttra sig. Man har ingen som helst rätt till att säga att det är fel eller inte.

Jag vet att pessoa bett inte är bra. Men ett tag var det det ända som funkade inom hoppningen. Jag använde det 1 gång/vecka. Nu behöver jag inte det längre för jag har lärt mig rida honom.
Men Rippert är svårriden och stark, därför behövde jag pessoa i början.

Jag har testat mängder olika bett och det var just pessoa med hävstångseffekt som funkade. Det var min hopptränare, som tävlar på internationell nivå, som sa att jag skulle ha detta bettet.

Men folk som inte vet bakgrunden till varför en person har ett visst bett har ingen rätt att yttra sig. Visst, man kan fråga VARFÖR men Inte dömma!


Vilse i Lund...

Jag ensam ute i stora vida världen... Det slutar aldrig bra. Idag slutade det med att jag gick vilse i Lund, trotts hjälp av gps. En resa som skulle tagit 20 min tur och retur tog nu 1 timme och 15 minuter... Hur jäkla kass får man bli? Jag är totalt värdelös, klarar inte ens av att följa en gps som visar exakt vart man ska gå... Haha, illa!


Dag 17: Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad

Jag har inga låtar som jag direkt lyssnar på så. Lyssnar medt på radio, nrj eller rock klassiker. Jag lyssnar aldrig på "egna låtar", endast radio.


Vilodag

Idag hade Rippert vilodag. Skönt :)
Jag var och jobbade i stallet, höll en ridlektion och mockade sen till hästarna. När jag var klar var jag på styrelsemöte. Jag har fått fler jobbdagar nu!

Måndagar - stallet
Torsdagar - 1 ridlektion + stallet
Lördagar - 7 ridlektioner

Super skoj, verkligen! Ska antagligen gå en ridlärarutbildning också. Riktigt spännande och lärorikt. Älskar verkligen mitt jobb, alla barn är så söta och glada. Man får ut så mycket av det. Småsaker som man lätt glömmer när man ridit ett tag kommer upp igen. Lärorikt!
Nu ska jag lära barnen en massa nya saker och få dom duktiga, haha!


Dag 16: En bild som gör dig lycklig

Min första placering. Mitt första ärevarv.
En helt fantastisk upplevelse!


Longering

Longerade min lilla kille idag, med inspänningstyglar. Han jobbade på riktigt bra och tyckte det var riktigt kul! Blev några små bockar, haha!
Ska börja longera lite oftade då jag tycker det är bra när hästen får jobba utan ryttare. Rippert uppskattade det verkligen!

Blev tyvärr inga bilder då det var halv mörkt :(


Dag 15: Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Hästar och ridning får mig att bå bra för det ger mig sån styrka. Att veta att ens häst står där varje dag och väntar på en, det gör mig så glad.
När jag är i stallet glömmer jag allt annat. Då finns bara jag och hästarna. Det är avkopplande för mig och ger mig sån styrka att orka kämpa mig igenom allt.

Sen ger och får man så otroligt mycket kärlek av hästarna. Dom dömmer en inte för hur man ser ut.


Fina hästen

Red ett litet dressyrpass på Rippert igår. Gick helt okej. Han va lite springig och osamarbetsvillig i början men i slutet var han faktiskt riktigt fin :)

Idag ska Rippert antingen vila eller bli lite longerad. Får se hur vädert blir.


Dag 14: Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Stallet:
Mockar, rider, fixar hö, krafft, pustar träns, sadelgjord och stövlar, pussar på min fina häst. Pratar med Lussan och Catarina. Fixar vatten i boxen och hagen. Finns säkert mer jag gör som jag inte kommer på nu :)

Vardags:
Borstar tänderna, äter, sover, går på toa, kollar tv, leker med min iphone, bloggar.


Dag 13: Min högsta dröm

Min högsta dröm är att få ha en massa fina tävlingshästar och tävla på hög nivå. Bli en framgångsrik tävlingsryttare men framförallt bli en riktigt duktig ryttare. En som klarar av dom allra svåraste hästarna, dom som ingen annan klarar av.


Flax, en häst som ingen vågade rida. En häst som slängde av alla. Alla utom mig. 
En häst som jag älskar och saknar. En häst som älskade mig.
En häst med ett hjärta av guld. Tillsammans jobbade vi. Det var bara du och jag.
Vi tog oss från att knappt kunna hoppa 50 till att hoppa 1 meter på 10 månader.
Jag saknar dig.
Vila i frid <3


Dag 12: Min favoritgren


Min favorit gren är hoppning. Jag tycker det är riktigt kul att hoppa högt, all spänning och fart. All jobb som ligger bakom dom fina rundorna.
Älskar att få till dom perfekta sprången och den riktigt fina rundan. Känna hur nöjd hästen är när man hittat den rätta känslan och gjort en perfekt runda.
Känna hur hästen gör allt för en för att hoppa alla hinder. Hur hästen tar i med alla sina muskler för att komma över hinderna. Hur man jobbar tillsammans.

Älskar allt med hoppningen.

image description


11. En låt som påminner om en häst du älskar

http://www.youtube.com/watch?v=nQY4dIxY1H4 

Denna låten påminner mig om Rippert. Han är min ängel. Utan honom är jag inte hel och jag kommer aldrig lämna hans sida.
Jag älskar honom mer än allt och han kommer alltid vara en stor del av mitt hjärta.


Galopp galopp

Galopperade 4 varv runt sjön idag med min vilda häst! Han vart riktigt pigg och glad.
Förstår inte vart han får all energi från. Jag rider och rider för att hålla honom i trim och få honom nått sånär trött, men lyckas aldrig... Haha!

Efter jag galopperat 4 varv fick han trava av sig lite i låg form och lugna ner sig lite och börja vila på steget. Detta gick riktigt bra. Han lyssnade väldigt fint och vilade verkligen på steget. Min fina kille. Nu ska han hårdtrimmas hela veckan så han är i fin form på lördag då det är tävling! 100 & 110.

Imorgon ska Rippert få gå ett riktigt hårt dressyrpass. Ska jobba honom först i hög form och sedan avsluta i låg form. Mycket trav, skänkelvikningar och halvhalter står på schemat!


Finaste <3

Dag 10: Saker du inte visste om mig

  1. Jag har aldrig tävlat 110 innan förra söndagen
  2. Jag har bara haft egen häst i 1 1/2 år
  3. Min första egna häst var ett fullblod
  4. Jag började rida när jag var 5 år
  5. Jag går Barn och fritid på Vipan
  6. Jag tar studenten till sommaren
  7. Min favorit färg är blå
  8. Jag tycker om att bygga
  9. Jag hatar att laga mat och baka
  10. Jag älskar godis


Världens finaste ponny. Jag saknar dig så oerhört mycket.
Du var och kommer alltid vara en del av mitt hjärta.


Dag 9: Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Någon jag skulle vilja byta liv med en dag är nog Katarina Strand. För hon har så många underbart fina hästar! Hade varit en dröm att få rida alla hennes hästar.

Mitt mål med ridningen är att jag vill bli en duktig tävlingsryttare. Därför hade jag velat byta liv med Katarina för hon är en riktigt duktig tävlingsryttare och har många riktigt fina och underbara tävlingshästar.


Trolleholm!

Yeeeah är anmäld till Trolleholm nästa lördag! Då jäklar ska Rippert gå fint och jag ska verkligen rida jätte bra.
Ska försöka sattsa på att få bra tid och 0 fel i 1 meter så vi KANSKE kan få något pris eller bra placering.

110 ska jag bara rida lungt och få till en fin runda. Mest för att få in rutin och känslan.

Är riktigt taggad. Det gick så sjukt bra idag. Han hoppade så himla fint och runt.
Han är mycket roligare att hoppa ju högre det blir. Då tar han mer tag i det själv och vill verkligen hoppa och vilken power det är i sprången då! Känns som att flyga. Vissa språng tar verkligen andan ur mig.


Min allra finaste vän. Den bästa som finns. Den jag älskar mer än allt.
Min älsskling, mitt hjärta, min bästa vän, min andra halva.
Det är du och jag, för alltid.

Finaste Rippert!

Idag var det pay and ride i Löddestallet. Jag var domare. Riktigt kul, fast många svåra namn! Haha.
Vid två var det klart och då körde jag och pappa och häntade Rippert. Vi skulle hoppa lite i Lödderidhus. Gick riktigt bra. Så fin och pigg han var!

Började med att mjuka upp honom lite. Sen började jag hoppa en sockerbit några gånger. Sedan ett räcke som slutade på 1 meter.

Sen hoppade jag en linje med tre galoppsprång. Först räcke - oxer och sen oxer - räcke. Oxern slutade på 110 och räcket på 120!

Som avslutning hoppade jag bara räcket på 120 för att få in rutinen på avstånd, fart och erfareheten!

Är riktigt nöjd med ridpasset idag.

Super häst <3


Uteritt

Eed ut på enriktigt härlig uteritt med min fina häst! Bara travat, galopperat och hoppat några stockar. Inga krav utan bara ha det mysigt.

Han fick rejsa lite i galoppen, vilket han verkligen uppskattade.

Älskar min fina häst <3

BJUDER PÅ BILDEN!


Ripperts torsdag...

Igår jobbade jag hela kvällen så min underbara vän fick ta hand om Rippert.
Cecilia skrittade och travade ut på honom och bara hade det mysigt. Tror båda två uppskattade det väldigt mycket. Cecilias häst är tyvärr skadad, så hon uppskattade att få rida lite. Rippert tyckte nog det var skönt att slippa mig en dag, utan alla mina krav, hahaha! ;)

Ikväll ska jag iväg och träna för Pontus och sen iväg på överraskningsfest för en i min klass. Så blir ingen uppdatering.


Bästa...

Trolleholm den 29, lokal tävling. 100 & 100 eller 100 & 110? Beslutsångest :(


Dagens ridpass

Precis ridit min fina häst. Är nöjd med passet. Han fick galoppera ganska mycket eftersom han vilat två dagar och ska bara skritta imorgon.

Började med att trava fram på lång tygel i friskt tempo några varv. Sen fick han galoppera några varv där jag stod i fältsists sedan bågra varv där jag satt. Gjorde lite galoppombyten och tempoväxlingar i galoppen. Hade honom inåt och utåtställd men öven rakriktad.
Efter ett tag saktade jag av till skritt och gick in på en volt där jag sen fattade trav och travade några varv och sedan samma sak i galopp. För att få honom avspänd och mjuk och använda sin rygg.
Som avslutning travade jag på en 8-volt med långa tyglar och både utåt och inåt ställd för att sedan rakrikta och trava på större volt.

Jag tycker han skötte sig fint med tanke på att han vilat 2 dagar.


Dag 8: Min största rädsla inom ridsporten

Jag har väll ingen direkt rädsla inom ridningen. Men det värsta som skulle kunna hända är att Rippert skulle skada sig allvarligt. Vill verkligen inte det.


Tankar...

Förstår inte hur någon som är en sådan idiot och som inte betyder ett skit för mig kan få en att känna så mycket. Hur man kan vara så arg, ledsen, besviken, kränkt på samma gång så fort du öppnar munnen. Du betyder inte ett skit för mig, ändå kan du knäcka mig.

Jag har fällt många tårar, mått skit över dig i flera år nu. Men nu är det slut. Tänker inte ta åt mig av vad du säger. Tänker inte fälla en tår mer. Tänker inte bry mig av vad du tycker och tänker över huvudtaget. Du är inget för mig längre.

Det kommer aldrig bli som förr. Vill aldrig ha det som förr. Hatar dig.


Pipen!

Rippert, kallas även pipen, ska klippas idag! Bli av med all päls, härligt.

Kommer upp både före och efter bilder!


Pay and ride

Var på pay and ride i Viarp idag, hoppade 100 och 110. Debutterade 110, har aldrig tävlat på den höjden innan. Desitom på vanligt tredelat bett!

Är riktigt nöjd med dagen. Framtidningen kändes jätte bra och även framhoppningen. Han hoppade fint och jag red ganska bra.

100: 1 stopp + 1 pet. Stoppet var helt mitt fel. Red inte alls till hindert. Rivningen var lite slarv av honom. Resten av banan gick helt okej. Fick inte riktigt till flytet men är ändå ganska nöjd.

110: 1 pet, sista hindert. Detta var en av våra bästa rundor! Han hoppade riktigt fint på framhoppningen, riktigt taggad. Inne på banan var han lika taggad och hoppade högt och fint över hinderna! Rev tyvärr sista i kombinationen (som även var sista hindert) pga att det blev lite taigt och jag rätade inte upp mig så han hann inte upp med frambenen.
Men är riktigt nöjd med rundan!

Jag älskar verkligen min fina och underbara häst över allt annat <3


Jobb!

Jobbat från halv nio till halv tre idag. Super kul med alla barn! Älskar verkligen mitt jobb :)
Sen från halv tre till halv fyra hade vi lucia träning! Riktigt kul att vara igång med det igen. Barnen är så himla härliga!

Rippert fick vila idag, har gårt hårt hela veckan och ska hoppa imorgon. Så han kan behöva en vilo dag idag. Min fina älskling. Han ska klippas antingen imorgon eller på måndag! Äntligen bort med all vinterpäls :)


Nytt täcke

Rippert har fått nytt fleece täcke! :)


Pontusträning

Tränade som sagt för Pontus ikväll. Det gick helt okej!
Började med att vi skulle rida med hästen ställd i skritt och trav. Även ställd i avsaktningarna och fattningarna. Det gick jätte bra. Han blev lite hängig i innertygeln men är nöjd ändå.
Sen fattade vi galopp och skulle flytta hästarna utåt på kortsidorna. Gick super.

Sen red vi över cavaletti bommar i trav och galopp. Det gick jätte bra. Fick verkligen rida honom, men är riktigt nöjd!
När vi värmt upp började vi med att trav hoppa ett hinder. Hoppade inte så högt idag, runt 110 nått. Sen satte vi ihop en lite bana.
Den började med att vi skulle travhoppa ett hinder sen vidare till en oxer med två travbommar framför sig vidare till en linje med 1 räcke, 1 galoppsprång, räcke, 2 galoppsprång, räcke, 2 galoppsprång och räcke. Det gick mycket bättre än vad jag och Pontus trodde! Rippert la kvar fint i linjen och blev inte springig eller stark.

Riktigt taggad inför söndag nu! Känns som att det kommet gå bra.


Fredag!

Äntligen fredag! Ikväll blir det träning med finaste hästen. Är riktigt taggad! Han har gått som en klocka hela veckan. Så otroligt kul och härligt att rida honom nu. Nu jobbar vi verkligen som ett team, tillsammans.
På söndag blir det tävling, eller ja, pay & ride. Ska testa "tävla" på vanligt bett och då känns det bättre att göra det på pay and ride. Där har man inga krav på sig. Blir kanske en debutt i 110 också. Vi får se!


Dag 7: En sak som aldrig får hända

Att Rippert skadar sig allvarligt. Jag vill aldrig förlora min älskling. Vi har så många mål och år framför oss.


Dag 6: Alla hästar i stallet

I Ripperts stall är där bara tre hästar. Det är Rippert, Hamilton och Paholy.

Hamilton är 9 årig halvblods valack. 170 hög. Hoppar 100/110 i bana. En helt underbar häst!

Paholy, kallas Kungen, är 6 år halvblod (tror jag) och ca 173 hög. Hoppar 100 just nu. Har inte ridit honom så mycket men det lilla jag ridit tyckte jag om honom.

Har tyvärr inga bilder på dom..


Älskar att rida...

Jag verkligen älskar att rida! Det är så himla härligt. Man glömmer verkligen bort alla bekymmer. Det är bara du & hästen. Så härlig känsla. Känna att man är inte ensam. Man har alltid någon som finns där. En som inte dömmer en för hur man ser ut, eller bryr sig om man har mvg i skolan. Det enda som spelar någon roll är att jag älskar min häst och han/hon älskar mig tillbaka. Det är vi två.

Även om ett ridpass inte går så bra så finns hästen alltid där. Den sviker en aldrig. Den förlåter och går vidare. Tar dag för dag. Hästen ställer alltid upp och man är aldrig ensam. Världens bästa vän!


Dag 5: Favoritbilder jag tagit


Detta är nog en av mina favoritbilder som jag tagit. På min gamla ponny, Sherdil.
Tycker bilden verkligen visar hur busig han är. Hans personlighet syns verkligen. En helt underbar ponny, som är bäst på så många olika sätt. Saknar verkligen honom <3


Underbara häst

Så underbart ridpass idag! Rippert gick som en klocka näst intill hela passet.
Red först ett varv runt sjön där jag tränade fattningar, skritt - trav - skritt - trav. Där han skulle ha huvudet högt hela tiden och inte kasta sig in i fattningarna och avsaktiningarna. Gick helt okej!

Sen red jag i paddocken. Gjorde först samma sak som jag gjorde när jag red runt sjön. Det gick faktiskt bra. Gjorde det i skritt och trav och när jag fick till en bra känsla och när han gjorde som han skulle så gick jag över till att rida honom i låg form där han verkligen får jobba med ryggen. Red på volter, ått-volt och lite skänkelvikningar. Han lyssnade jätte bra och var väldigt sammarbetsvillig. Älskar att rida honom när han är så! Alltid kul att rida honom men ännu roligare när han försöker och vill göra rätt.
Gjorde först dessa övningar i trav och sen fick han galoppera lite på volter både inåt och utåtstäld. Större och mindre volter. Större och mindre galopp. Gick jätte bra och fick riktigt fin galopp :)

Sen fick han trava lite till. Och shit som han verkligen anväde ryggen! Riktigt stadig och fin i formen! Kändes verkligen som att flyga fram. Älskar min fina kille så oerhört mycket. Han är verkligen världens bästa i mina ögon.



/ Mathilda Planensten


Dag 4: Det här är jag bra på

Hm... Jag är nig ganska bra på att ta mug igenom problem i ridningen på olika hästar. Istället för att rida "runt" problemet. Jag är envis och har jag bestämt mig att nått ska gå, då kämpar jag tills det gör det.

Jag är nog ganska bra på att se det positiva istället för det negativa. Att se framåt och inte gräva ner sig så fort det går emot en.


Rippert!

Red Rippert idag. Ett dressyrpass. Gick sådär, han va lite ovillig till att jobba i början men blev bättre i slutet!

Red först "dominans ridning", vilket inebär att jag rider honom där han går högt med huvudet och får inte kasta sig i gångbyten.
Avslutningsvis red jag honom i låg form. Fick väldigt fin och power i steget!


Allsvenskan

Tävlingen igår gick både bra och dåligt. Fick dåligt resultat men känslan var bra. 1 meter, första inomhus tävlingen tillsammans, allsvenskan, 8 fel, 1 pet (mitt fel), 1 stopp (mitt fel). Är jätte nöjd med min fina häst. Mindre nöjd över min ridning på hinder 2 där jag red på för mycket på ett räcke så han petade och hinder 6 där jag tappade bjudningen i svängen och inte red på tillräkligt till oxern = stopp. Men Rippert kämpade på super! Den 16 ska jag hoppa i Viarp. 1 meter och om det går bra så blir det 110 också! Ska testa att hoppa på vanligt tredelat bett, så får se hur det går! :)

Skittur

Jobbat idag, var ridlärare. Super kul! Sen direkt till min finaste häst. Putsade all utrustning, ryckte Ripperts man och packade! Sen fixa jg Rippert och skrittade ut en tur. Där Rippert bestämde tempo och ungefär där vi skulle gå. Det är bland det bästa som finns, att bara skritta ut och tänka. Att inte ha några krav alls, bara mysa och älska sin häst. Imorgon är det andra omgången av Allsvenskan. Kommer vi 1:a eller 2:a är vi vidare i final! Så hoppas på det bästa :) Nu blir det sängen och försöka sova lite. Vi hörs imorgon med resultat!

Svar på komenterar

Postat av: Evelina Larsson Kan inte du lägga upp lite mer bilder på honom ? :D Lite "färska" bilder från när du rider osv :D Svar: Jo, men måste fixa någon som kan följa med fota! Men det ska vi kunna ordna :D / Mathilda

Pontus-träning

Tränade markarbete för Pontus idag och det gick verkligen super! Rippert var riktigt fin och mjuk idag. Red på vanligt tre-delat bett och då brukar han annars bli stark och springig på Pontus-träningarna men inte idag. Idag var han hur lätt i munnen som helst och vilade verkligen på steget. Vi började med att rida öppna i skritt, trav och galopp på stora volten. Det gick jätte bra. Lite jobbigt i galoppen tyckte Rippert, men han kämpade på bra! Sen fortsatte vi med att trava över 6 bommar med kort avstånd. Gick jätte bra. Kom super varje gång. Sen galopperade vi 6 bommar med kort avstånd och det gick också bra! Rippert galopperade faktiskt över bommarna istället för att springa/kasta sig som han brukar, FRAMSTEG! Fortsättningsvis galopperade vi över 6 bommar med lite längre avstånd. Även där galopperade han över bommarna. Dock fick jag jobba lite mer för att få honom till de! Men jobb lönar sig! I slutet satte Pontus upp ett hinder i slutet av dom långa bommarna. Då fick jag verkligen jobba för att han skulle galoppera, inte springa. Gick super! Han kastade sig inte över hindert heller :') Hindert slutade på 130! Har inte kunnat hoppa så högt innan på vanligt bett. Heller inte utan att han drar iväg innan eller efter. Stora framsteg! Så stolt över min lilla älskling. Världens bästa är han <3

Dag 3: Det här måste jag träna mer på

Jag måste träna på min sits. Att inte falla framåt när Rippert blir stark, att sänklarna inte ska åka bakåt. Vara stark i min sits.
Det finns ju mer jag behöver träna på men mest sitsen!


Körskola!

Körde på bilskola idag, första gången! Gick jätte bra. Riktigt kul :D ska köra 1 gång i veckan i 8-10 veckor så har jag det innan jul!! :D


Dag 2: När och varför jag började rida

När jag var runt 4 1/2 år så började jag prata mycket om hästar och att jag ville rida. Det fick jag inte för jag var förliten. När jag sen fyllde 5 så fick jag börja på knatte ridning i Lomma. Det var jätte kul dom första gångerna! Äntligen få rida. Men jag tröttnade snabbt för jag ville rida själv, i trav och galopp och allt! Men deg enda vi fick göra var att skritta med ledare... Tråkigt!
Vi skrev upp mig på kö till Löddeköpinge ridklubb och kom in direkt! Där fick man rida utan ledare, gisaa om jag var lycklig?! Mamma var mindee glad ;)
Kommer ihåg min första lektion i Lödde, jag red Lillan, gammal och busig b-ponny gör allt för lite mat! Jag 5 år, bara skrittat med ledare red nu utan. Vi red ute och man kan väll säga att vi stod nog mer och åt den lektionen än red, haha! Men det vat det bästa jag varit med om! Jag fick rida SJÄLV!
Sen dess var jag fast. Har alltid ridit alla busiga och lite svårare hästarna. Dom som ingen annan vill ha.

Lillan på bild!


Dag 1: En bild på favorithästen

Min fina kille. Min absoluta favorithäst 


30 dagar...

Tänkte följa alla andras spår ovh köra med denna!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning


30 dagar...

Tänkte följa alla andras spår ovh köra med denna!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning


Hoppträning

Hopptränade idag. Gick helt okej faktiskt! Han var väldigt fin under uppvärmningen och hoppade fint. När vi hoppade banan så blev han lite smått stark och pigg... Men han hoppade fint ändå.
Jag är ganska nöjd med träningen ändå :)


Körskola

Idag har jag äntligen skrivit in mig på bilskola! Och bokat min första körning, på onsdag! Sjukt kul men nervöst... Nu e jag igång på riktigt! Ska plugga massa nu och köra intensivt så jag får mitt jäkla körkort snart!!


Overkligt...

Ganska sjukt egentligen, om man tänker efter. Att jag, lilla obetydliga jag, äger en helt fantastisk och underbar häst. Att Gisela, Mats, Mathias och Marcus valde att sälja honom till just mig.
Förstår fortfarande inte hur dom kunde välja mig. Jag red riktigt värdelöst, men jag blev förälskad i Rippert direkt. Det var han jag ville ha. Varför? Det vet jag inte egentligen... Men efter första travsteget var jag förälskad. Då visste jag att det var han jag ville ha.
Han stack med mig i galoppen. Men jag kände mig trygg på hans rygg. Vi hoppade 125 första gången och det var en helt fantastisk känsla. Jag kände mig fri, att tillsammans skulle vi klara allt.

Allt blev inte riktigt som jag tänkt och trott. Jag hade noll kontroll på honom när vi hoppade. Jag satt och försökte bromsa och styra medans Rippert försökte sätta världsrekord på att springa snabbast... Men nu, sex månader och tre veckor senare, ja, då kan vi hoppa bana, rida ut, träna och mysa. Vi kan allt och med full kontroll i vartenda steg. Det är en häftig känsla. När man känner att allt bara fixar sig, gamla problem försvinner och nya kommer. Jag blir bättre och Rippert blir bättre.

Jag älskar allt som har med ridningen och Rippert att göra. Allt. Det är mitt liv och skulle inte vilja byta ut det.


Dagens ridpass

Idag fortsatte jag träningen från igår. Gjorde i stort sett samma saker, han var mycket lättare i traven! Fortfarande tung och lite jobbig i galoppen i början men fin i slutet.
Ridpasset kändes överlag helt okej! Fick inte riktigt till känslan hel tiden men för det mesta!

Jag har sån sjuk träningvärk från träningen igår. Helt sjukt, haha. I mina armar och axlar...


Störst, bäst och vackrast

Min fina kille. Super duktig på träningen. Fick jobba riktigt mycket och hårt! Men så fin och lätt han blev i slutet att rida.
Det krävs mycket slit och jobb för att man ska lyckas. Vi är inte i topp än, men vi siktar och vi kämpar.

Jag fick jätte mycket beröm av Pontus för att jag red bra och att jag orkar kämpa på. Många hoppar över dom jobbiga delarna i ridningen för dom inte orkar/klarar av det. Men nu måste jag rida där dom Rippert tycker det är som jobbigast för att vi ska utvecklas och bli bäst. Men jag gör allt jag kan för att nå toppen och bli så bra som möjligt. Allt.
Med hjälp av mina fantastiska tränare så vet jag att jag kommer klarar det. Helt säker!


Stallet!

Nu bär det av mot stallet för träning med finaste! Pefekt söndag kväll :)

Bjuder på bilden...


Pay and ride

Idag var det pay and ride i Löddestallet så har varit där och hjälpt till. Var ringmaster! Det flöt på väldigt bra och många fina hästar och ponnisar var där :) Blir alltid så sugen på att hoppa och tävla när jag ser andra.. Men Rippert ska ha privatträning för Pontus ikväll! Då jäklar ska han få jobba, haha! Röra på fläsket... Nej, skämt o sido. Imorgon ska jag försöka frisera min fina kille så han e fin till söndag. Hans man börjar bli lite vildvuxen nu och då ser han ännu mer ut som en tjock liten ponny... ;) NÅGON SOM VET VARFÖR MAN INTE KAN LADDA UPP BILD? :(

Jobbjobbjobb

Jobbat idag med massa söta ponnisar och skötare! Godis, sol, busiga barn och ponnisar, kan inte bli bättre :)

Josefine Lundberg och hennes kompis är jätte duktiga och mockar en massa boxar! Duktiga små barn jag har :)

Mina kompisar på bild!!!


RSS 2.0